Buikwandcorrectie

Dhr. Gijs van Selms beantwoordt vragen in zijn vrije tijd en op vrijwillige basis. Het kan dus even duren voordat u antwoord ontvangt.
Forumregels
Om spam(mers) te weren is registreren alleen mogelijk met een .NL of .BE e-mailadres. Het plaatsen van namen van artsen (behalve de naam van onze forumarts), klinieken en woonplaatsen is niet toegestaan.
Lees de volledige huisregels voordat u berichten of reacties plaatst.
Plaats reactie
Jootje
Berichten: 1
Lid geworden op: zo aug 13, 2017 3:01 pm

Buikwandcorrectie

Bericht door Jootje » zo aug 13, 2017 4:10 pm

Beste dr Selms,

Sindskort weet ik (door een echo) dat ik een diastase heb en een (kleine)navelbreuk. Veroorzaakt door zwangerschap. Momenteel ben ik bezig om informatie te vergaren over een buikwandcorrectie, die ik aan het overwegen ben.
Uiteraard zou ik dit dan door een bekwaam plastisch chirurg willen laten uitvoeren. Vandaar dat ik een aantal vragen heb.

Is een buikwandcorrectie een operatie die de meeste plastisch chirurgen kunnen uitvoeren, of is dit een specialistische ingreep waar een aantal plastisch chirurgen zich in hebben gespecialiseerd? Hoe moet ik dit zien? En hoe weet ik dat ik bij de juiste chirurg aanklop? Bestaat er een lijst met gekwalificeerde chirurgen, of juist niet gekwalificeerde chirurgen? Ik kan me zelf voorstellen dat een chirurg die ook bij een privékliniek werkzaam is wellicht iets bekwamer is dan een chirurg die alleen bij een ziekenhuis werkt? Of is dit een verkeerde gedachten gang?

U bent zelf werkzaam op meerdere locaties. Wat zijn daarvan de huidige wachttijden?

Ik heb gelezen dat er een chirurg is die de Tension-Suture techniek gebruikt. Past u deze techniek ook toe in uw werk? Of zijn er nog andere chirurgen waarvan u weet dat zij deze techniek ook gebruiken? En mocht dit niet het geval zijn, waarom niet? Wat is uw mening over deze techniek?

Persoonlijk worstel ik al sinds kinds af aan met een heftige fobie voor invasieve onderzoeken, laat staan dat ik een buikwandcorrectie zou moeten ondergaan. Ik vind dat doodeng! Maar om er elke dag zwanger uit te zien terwijl de rest van mijn lichaam slank is, en sporten geen verbetering biedt voelt zo onacceptabel voor mezelf. Ik ben dus op zoek naar een zeer bekwame chirurg voor een eerste afspraak (zodat ik weet wat de mogelijkheden zijn en dan een weloverwogen keus kan maken) maar ik ben ook een beetje huiverig om "zomaar" op een plastisch chirurg af te stappen. Ik ken niemand persoonlijk met goede of slechte ervaringen hiermee, en moet me dus laten leiden door alle -waar en onwaarheden die op internet staan. Best lastig...

Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn "voorzichtigheid" en hoop op een reactie van u.

Met vriendelijke groet,

Jo

Gijs van Selms
Berichten: 647
Lid geworden op: za feb 13, 2010 8:42 pm
Contacteer:

Re: Buikwandcorrectie

Bericht door Gijs van Selms » vr aug 18, 2017 11:51 am

Beste jo, de vragen die je me stelt zijn natuurlijk moeilijk te beantwoorden, er zijn vele PC 's die een goede bwc kunnen uitvoeren! zelf pas ik de tension suture techniek ook toe, met behulp van een quil draad , een draad met micro weerhaakjes, zodat de spanning goed op de draad en dus ook de naad blijft staan. Welkom anders in de jan van goyen kliniek waar ik veel buikwanden doe, groeten dr van selms, 020 3055847.

Plaats reactie